ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣΤο ελαιουργείο του ΑΣ Αγίου Στεφάνου βρίσκεται στις παρυφές του ομώνυμου χωριού στο δρόμο προς το Μακρύ Γιαλό παρέχοντας εύκολη πρόσβαση στους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής.

Είναι μία μονάδα που πρόσφατα έχει εκσυγχρονιστεί και εξοπλιστεί με μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας για την παραγωγή εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου. Περιλαμβάνει μια γραμμή παραγωγής με δυνατότητα επεξεργασίας περίπου 300 τόνους ελαιολάδου σε ετήσια βάση. Η διαδικασία της μάλαξης γίνεται σε θερμοκρασίες μικρότερες των 30 βαθμών κελσίου για να διασφαλίζονται όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα του ελαιολάδου της περιοχής και η αποθήκευση του ελαιολάδου γίνεται σε δύο δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 120 τόνων.

Το ελαιοτριβείο του ΑΣ εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων και Σύστημα Διαχείρισης της Ιχνηλασιμότητας τα οποία έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 22000:2005 & ISO22005:2008 αντίστοιχα.

Επιπλέον, είναι ενταγμένο στο σύστημα ελέγχου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για την παραγωγή του ελαιολάδου ΠΟΠ ΣΗΤΕΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ.

Για το χειρισμό των αποβλήτων του ελαιουργείου σύντομα ολοκληρώνεται και θα τεθεί σε λειτουργία μονάδα γεωχημικής επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων η οποία βασίζεται στη χρήση μιγμάτων ενεργών αργιλικών ιζημάτων που έχουν τη δυνατότητα να δεσμεύουν το ρυπαντικό φορτίο των υγρών αποβλήτων επιλύοντας αποτελεσματικά το χρόνιο πρόβλημα της διάθεσης τους.


ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ :

AGRO 2-1, 2-2/3

ISO 22000:2005

ISO 22005:2007